Biznesmeni Genc Meraku, takim me investitorë Amerikan

By | Uncategorized | No Comments

Në takim me një delegacion investitorësh amerikanë të përbërë nga Bryan Ingram, Fred Ketcher dhe Bruce Stewart, si dhe sipërmarrësit Rrustem Gecaj dhe biznesmeni Genc Meraku, u shpalosen projekte të rëndësishme potenciale për bujqësinë, mjedisin, turizimin malor dhe themelimi i Universitetit të Agrobiznesit me fokus në vreshtari dhe prodhimin e verës.

Të gjitha këto projekte, në bashkëpunim të sipërmarrësve të Kosovës me investitorë të huaj, janë bazë e fuqishme për rritje ekonomike, zhvillimin të qëndrueshëm dhe garancë për krijimin e vendeve të reja të punës.

Me klimën e përshtatshme për të bërit biznes, lehtësirat legjislative dhe Ligjin për Investimet Strategjike, vendi ynë ofron mundësi të mëdha për zgjerimin e bizneseve dhe krijimin e vendeve të reja të punës. Prita sot ndërmarrësit, Avdi Gecaj dhe biznesmeni Genc Meraku, me të cilët biseduam për investimet potenciale në sektorë të ndryshëm në Kosovë. Qeveria e vendit, ka koncentruar tërë potencialin e saj në intensifikimin e zhvillimit ekonomik dhe mbështetjen e prodhuesve vendorë për t’u konsoliduar në tregun vendor dhe për konkurrueshmëri në tregjet ndërkombëtare.

Genc Meraku, realizues i shume Projekteve

By | GencMeraku | No Comments

Biznesmeni Genc Meraku, përveq se është themelues i kompanisë më të madhe të Marketingut në Kosovë. – Zero Pozitive Publicis, është në të njejtën kohë edhe iniciues i shumë projekteve humanitare në vend…

Biznesmeni Genc Meraku në dhjetor të vitit 2018, bashkë me kompaninë e tij Zero Pozitive Publicis dhe kompaninë e kultivimit të verës Stone Castle, ka ndërrmarë një aksion humanitar në komunën e Obiliqit duke ju ardhur në ndihmë mbi 100 famijleve në nevojë përmes dhurimit të pakove ushqimore, veshëmbathjeve dhe ndihmesave themelore.

Biznesmeni Genc Meraku

Kryeministri Ramush Haradinaj ka pritur në takim një grup biznesmenësh dhe investitorësh amerikanë nga fusha të ndryshme, në përbërje të Bryan Ingram, Fred Ketcher dhe Bruce Stewart si dhe sipërmarrësit Rrustem Gecaj dhe Genc Meraku, me të cilët ka biseduar për mundësitë dhe ambientin e përshtatshëm që ofron Kosova për investitorët nga jashtë.

Ai me këtë rast ka njoftuar Ingram dhe delegacionin për progresin e Kosovës në të gjitha fushat veçmas për prioritetet e Qeverisë në zhvillim ekonomik, forcim të sundimit të rendit dhe të ligjit dhe fusha tjera me rëndësi për vendin.

“Kosova ofron mundësi të mira për investitorët potencial. Ka hartuar legjislacion i cili lehtëson dhe thjeshtëson procedurat e të bërit biznes. Kemi Ligjin për Investime Strategjike i cili është mjaft i favorshëm për bizneset vendore dhe veçmas ato të huaja”, ka deklaruar Haradinaj duke shtuar se Qeveria do të jetë partner dhe mbështetës i parezervë i bizneseve.

genc meraku

Genc Meraku dhe ekipi i tij, lider në krijimin e kampanjave promovuese në Kosovë

By | Uncategorized | No Comments

CEO i Zero Pozitive Publicis Genc Meraku: I lumtur per edhe nje sukses tjeter te ekipit, familjes sime te madhe Zero Pozitive.
Sikurse vitin e kaluar me Ledrin, pastaj me Kiden, tani me Taynen, Prishtines i dhuruam shume muzike, ritem e shume argetim.

Stafi i Zero Pozitive Publicis i udhëhequr nga Genc Meraku,  duke u bazuar në thënien “Jo të gjithë ne mund të bëjmë gjëra të mëdha. Por ne të gjithë mund të bëjmë gjëra të vogla me dashuri të madhe.”  – Gonxhe Bojaxhiu, kanë ndërmarrur një numër të madh të inciativave në shërbim të qytetarëve, përveq se është themelues i kompanisë më të madhe të Marketingut në Kosovë. – Zero Pozitive Publicis, është në të njejtën kohë edhe iniciues i shumë projekteve humanitare në vend.

Genc Meraku ka themeluar agjensine me te madhe te Marketingut ne Kosove Zero Pozitive Publicis, e cila ka te punesuar 51 profesioniste dhe ka krijuar kampanjat me te medha ne historine e Kosoves se pasluftes. Ai poashtu eshte themelues i grupit te menaxhimit “TOK Holding” qe mundeson sherbime te menaxhimit per bashkepunime te shumta ne vend dhe nderkombetarisht. Ai ishte kandidati me i ri per kryetar te Komunes se Prishtines. Genci ishte profesor dhe ligjerues ne fushen e Marketingut dhe Komunikimit dhe Zhvillimit Biznesor ne Universitetin Amerikan te Kosoves.

Marketingu perfshine kampanja, reklama, promocione, shitje, brendim dhe promocion online. Ky proces i mundeson publikut te njoh me afer nje brend. Brendimi i suksesshem perfshine targetimin e audiences e cila vlereson programin e marketingut te kompanise.

Reklamimi eshte nje pjese e vogel por shume e rendesishme e marketingut. Marketingu perfshin nje kombinim te mjeteve permes te cilave mund te dorezohet nje mesazh i paster audiences per produktet e kompanise.  Produkti, çmimi, vendi dhe promocioni jane mjete te cilat mund te dergojne nje mesazh te paster audiences.

genc meraku

Genc Meraku

Genc Meraku, a successful entrepreneur

By | lajme | No Comments

Genc Meraku (born 7th of August 1974) is one of the leading authorities within the field of Marketing and Communication in Kosovo. He is a successful businessman, investor and business advisor, proud father and a philanthropist. Genc established the biggest Marketing communication agency, Zero Pozitive Publicis, which currently employs 51 professionals and has created the biggest ad campaigns in the history of post-war Kosovo. He is also the establisher of the management group “TOK Holding“ that provides management services for various corporations in country and internationally. He was the youngest candidate in country’s recent history to run for the Mayor of Capitol, Prishtina. Genc was a Professor and Lecturer in the field of Marketing Communication and Business Development at the American University of Kosovo.

tok holdingBusiness ventures

As a Chairman and Owner of the Zero Pozitive Publicis, he brought together the strategic, creative and technological expertise in order to achieve communication excellence on a national and international scale. By offering strength and depth in diverse disciplines such as communication strategy, integrated marketing campaigns, brand building, advertising, media, public relations and direct marketing, he developed Zero Pozitive Publicis into the biggest agency in the country that holds the only International Publicis Franchise in Kosovo. Zero Pozitive Publicis created the biggest ad campaigns in country with around 600 TV commercials, 8.000 promotional activities and 350 different events. In addition, Genc created the TOK Holding, functioning as a tailor-made Management Group, providing management services to direct investment groups in Kosovo and abroad. Its unique position in the market derives from the complete Corporate Governance structure, organized to deliver the highest international standard services and products. TOK’s business endeavors range from agriculture to renewable energy, including hospitality management and real estate.

Publications and presentations

In 2008, Genc Meraku wrote a book titled “Kosova the potential”, an investigation into successful Strategic Planning context, utilizing ‘Country of Origin’ effect and ‘e-Government Strategies’, in order to enhance ‘National Advantages’ in international marketplace.

He presented “Kosova Open for Business” in 2006 – project outlining economic development plans for Kosovo in Washington D.C. and New York, USA.

As a part of “World Creative Forum 2004”, Genc presented the project proposal on strategic and tactical activities for creative industry development in UK and South East Europe.

Honors and Awards

In 2003, the Institute of Direct Marketing awarded Genc with the IDM Certificate (Distinction). Also, in 2003 he was awarded from the same institute with the IDM Postgraduate Award (First Prize).Genc Meraku is also a recipient of the decoration from the Multinational Brigade East US KFOR 7. Genc was acknowledged with the appreciation from the Head Office of David Blunt for organizing the “UK Open Day in Prishtina”, including the performance of James Blunt.