Category

Uncategorized

Biznesmeni Genc Meraku, takim me investitorë Amerikan

By | Uncategorized | No Comments

Në takim me një delegacion investitorësh amerikanë të përbërë nga Bryan Ingram, Fred Ketcher dhe Bruce Stewart, si dhe sipërmarrësit Rrustem Gecaj dhe biznesmeni Genc Meraku, u shpalosen projekte të rëndësishme potenciale për bujqësinë, mjedisin, turizimin malor dhe themelimi i Universitetit të Agrobiznesit me fokus në vreshtari dhe prodhimin e verës.

Të gjitha këto projekte, në bashkëpunim të sipërmarrësve të Kosovës me investitorë të huaj, janë bazë e fuqishme për rritje ekonomike, zhvillimin të qëndrueshëm dhe garancë për krijimin e vendeve të reja të punës.

Me klimën e përshtatshme për të bërit biznes, lehtësirat legjislative dhe Ligjin për Investimet Strategjike, vendi ynë ofron mundësi të mëdha për zgjerimin e bizneseve dhe krijimin e vendeve të reja të punës. Prita sot ndërmarrësit, Avdi Gecaj dhe biznesmeni Genc Meraku, me të cilët biseduam për investimet potenciale në sektorë të ndryshëm në Kosovë. Qeveria e vendit, ka koncentruar tërë potencialin e saj në intensifikimin e zhvillimit ekonomik dhe mbështetjen e prodhuesve vendorë për t’u konsoliduar në tregun vendor dhe për konkurrueshmëri në tregjet ndërkombëtare.

genc meraku

Genc Meraku dhe ekipi i tij, lider në krijimin e kampanjave promovuese në Kosovë

By | Uncategorized | No Comments

CEO i Zero Pozitive Publicis Genc Meraku: I lumtur per edhe nje sukses tjeter te ekipit, familjes sime te madhe Zero Pozitive.
Sikurse vitin e kaluar me Ledrin, pastaj me Kiden, tani me Taynen, Prishtines i dhuruam shume muzike, ritem e shume argetim.

Stafi i Zero Pozitive Publicis i udhëhequr nga Genc Meraku,  duke u bazuar në thënien “Jo të gjithë ne mund të bëjmë gjëra të mëdha. Por ne të gjithë mund të bëjmë gjëra të vogla me dashuri të madhe.”  – Gonxhe Bojaxhiu, kanë ndërmarrur një numër të madh të inciativave në shërbim të qytetarëve, përveq se është themelues i kompanisë më të madhe të Marketingut në Kosovë. – Zero Pozitive Publicis, është në të njejtën kohë edhe iniciues i shumë projekteve humanitare në vend.

Genc Meraku ka themeluar agjensine me te madhe te Marketingut ne Kosove Zero Pozitive Publicis, e cila ka te punesuar 51 profesioniste dhe ka krijuar kampanjat me te medha ne historine e Kosoves se pasluftes. Ai poashtu eshte themelues i grupit te menaxhimit “TOK Holding” qe mundeson sherbime te menaxhimit per bashkepunime te shumta ne vend dhe nderkombetarisht. Ai ishte kandidati me i ri per kryetar te Komunes se Prishtines. Genci ishte profesor dhe ligjerues ne fushen e Marketingut dhe Komunikimit dhe Zhvillimit Biznesor ne Universitetin Amerikan te Kosoves.

Marketingu perfshine kampanja, reklama, promocione, shitje, brendim dhe promocion online. Ky proces i mundeson publikut te njoh me afer nje brend. Brendimi i suksesshem perfshine targetimin e audiences e cila vlereson programin e marketingut te kompanise.

Reklamimi eshte nje pjese e vogel por shume e rendesishme e marketingut. Marketingu perfshin nje kombinim te mjeteve permes te cilave mund te dorezohet nje mesazh i paster audiences per produktet e kompanise.  Produkti, çmimi, vendi dhe promocioni jane mjete te cilat mund te dergojne nje mesazh te paster audiences.

genc meraku

zero pozitive tok

Zero Pozitive, unik në promovimin e brendeve

By | Uncategorized | No Comments

“Nje enderr e realizuar eshte ajo kur ke mundesi te besh ate qe do dhe di me se miri”

I lumtur per edhe nje sukses tjeter te ekipit, familjes sime te madhe Zero Pozitive.
Duke gjetuar format e duhura te promovimit te nje brendi ne bejme me shume se vetem promovimin e tij.
Sikurse vitin e kaluar me Ledrin, pastaj me Kiden, tani me Taynen, Prishtines do t’i dhurojme plot ritem e muzike. Tayna edhe zyrtarisht do te jete imazhi kryesore i Prince Instant gjate kohes sa do te punojme bashke do te realizojme disa video duke e sjelle keshtu me afer fansave te saj kengetaren me te kerkuar te momentit ne boten e showbizit vendor.
Super krenar me ju Zero.” – Genc Meraku

zero pozitive tayna

tok holding

Genc Meraku së bashku me ekipin e tij realizon top inciativa

By | lajme, Uncategorized | No Comments

Genc Meraku dhe Stafi i Zero Pozitive Publicis,  duke u bazuar në thënien “Jo të gjithë ne mund të bëjmë gjëra të mëdha. Por ne të gjithë mund të bëjmë gjëra të vogla me dashuri të madhe.”  – Gonxhe Bojaxhiu, kanë ndërmarrur një numër të madh të inciativave në shërbim të qytetarëve si në vijim.

1. Zero Pozitive Publicis dergon Jonin dhe Denisin në njërin ndër programet më të mëdha internacionale të natyrës shoqërore për fëmijë me fokus në sport “Football for

Friendship” .

zero pozitive publicis genc meraku

Zero Pozitive Publicis dergon Jonin dhe Denisin në njërin ndër programet…

2. Posteri me protagoniste Atifete Jahjagën i vendosur tek MIQT Pub është blerë nga Zero Pozitive Publicis ndërsa paratë nga shitja e tij do të dhurohen në fondin për shërimin e regjisorit Bekim Lumi. Regjisori kosovar, i cili vuan prej dy vitesh nga sëmundja e kancerit, ka nevojë për ndihmë financiare ndërsa ne ftojmë të gjithë dashamirësit e artit dhe jo vetëm t’i bashkohen nismave të tilla.

Zero Pozitive - Miqt pub

Posteri me protagoniste Atifete Jahjagën i vendosur tek MIQT Pub është…

3. Stafi i Zero Pozitive Publicis dhe Genc Meraku në Kosovë kanë dhuruar mbi 200 dhurata për familjet në nevojë të fshatit Llukë të Deçanit, duke iu bashkuar nismës së familjes Gecaj, pronarë të verarisë më të madhe në Ballkan, StoneCastle.

 

Zero Pozitive & Stone Castle

Stafi i Zero Pozitive Publicis në Kosovë ka dhuruar mbi 200 dhurata…

 

4. Ishim pjese e kesaj kampanje qysh nga fillimi duke perkrahur stafin e BERZH me gjithcka qe kishim. Te gjithe dhame pak nga ajo qe dime e bejme me se miri, te gjithe bashke u munduam qe zeri i te gjithe njerezve qe perkrahen kete kampanje, te degjohet larg. Keshtu edhe u be …

Zero Pozitive & BERZH
Genc Meraku

Kush është Genc Meraku , Founder & CEO

By | GencMeraku, lajme, Uncategorized | No Comments

Genc Meraku

Genc Meraku(i lindur me 7 Gusht 1974) eshte njeri nga lideret e fushes se Marketingut dhe Komunikimit ne Kosove. Ai eshte nje biznismen, investitor dhe keshilltar biznesor i suksesshem.Genc Meraku ka themeluar agjensine me te madhe te Marketingut ne Kosove Zero Pozitive Publicis, e cila ka te punesuar 51 profesioniste dhe ka krijuar kampanjat me te medha ne historine e Kosoves se pasluftes. Ai poashtu eshte themelues i grupit te menaxhimit “TOK Holding” qe mundeson sherbime te menaxhimit per bashkepunime te shumta ne vend dhe nderkombetarisht. Ai ishte kandidati me i ri per kryetar te Komunes se Prishtines. Genci ishte profesor dhe ligjerues ne fushen e Marketingut dhe Komunikimit dhe Zhvillimit Biznesor ne Universitetin Amerikan te Kosoves.

Marketingu perfshine kampanja, reklama, promocione, shitje, brendim dhe promocion online. Ky proces i mundeson publikut te njoh me afer nje brend. Brendimi i suksesshem perfshine targetimin e audiences e cila vlereson programin e marketingut te kompanise.

Reklamimi eshte nje pjese e vogel por e rendesishme e marketingut. Marketingu perfshin nje kombinim te mjeteve permes te cilave mund te dorezohet nje mesazh i paster audiences. Produkti, çmimi, vendi dhe promocioni jane mjete te cilat mund te dergojne nje mesazh te paster audiences.

Plani i Marketingut identifikon mundesite kryesore, rreziqet, pikat e dobeta dhe te forta, synon objektiva dhe zhvillon nje plan permes te cilit synon te arrije qellimet e ketij plani. Produkti, çmimi, vendi dhe promocioni jane sektor te rendesishem te ketij plani. Per shembull objektivi i çmimit mund te jete te rrite shitjet ne nje hapesire gjeografike te caktuar duke ulur çmimet e produkteve me poshte se rivalet e tyre. Kjo krijon nje mundesi te ndryshimit dhe rritjes se marketit, sepse me shume njerez do te tentojne te bejne bashkpunim me kompanine tende sesa me rivalet tu, per shkak se çmimi eshte nje sektor shume i rendesishem i cili mund te ndikoje shume pozitivisht ose negativisht.

 

Politika dhe marredheniet me publikun

Se bashku me Westminster Foundation for Democracy, per Zgjedhjet Kombëtare te vitit 2001 ne Kosove, Genci ishte kordinator i kampanjes elektorale te Partise Demokratike te Kosoves(PDK). Kampanja ishte mirepritur si kampanje shume inovative dhe me risi ne menyren e qasjes drejt elektoratit dhe per aktivitetet kreative te demonstruara. Ne vitin 2003 ai ishte caktuar keshilltar i Kryeministrit te Kosoves, duke kontribuar ne rindertimin e ekonomise se rrenuar te pasluftes se vendit. Ai poashtu ofroi mbeshtetje dhe perkrahje teknike ne hartimin e prezantimit te Qeverise se Kosoves tek Sekretarja e Shtetit te SHBA Condoleezza Rice. Ai ishte kandidat i Aleances per Adhmerine e Kosoves(AAK) per Kryetar te Prishtines ne vitin 2007. Disa nga idete e Gencit ende jane duke u shqyrtuar per t`u implementuar. Kandidatura e tij shenoi nje epoke te re ne te cilen njerezit e rinj kane me shume mundesi dhe rruge te hapura per te filluar nje karriere ne politike. Genci ishte kreatori dhe lideri i kampanjes se famshme “Me Ramushin” qe mblodhi shume intelektuale, akademike, njerez te famshem dhe te rinje per te perkrahur mbrojtjen e Ramush Haradinajt ne tribunalin e Hages, e cila perfundoi me deklarimin e pafajsise se tij. Meraku ishte nenkryetar i Bordit te Mediave Elektronike në Kosovë. Nje nga shume kontributet e tij ne kete rol ishte zhvillimi dhe standardizimi i Medias ne Kosove.

Genc Meraku

Publikimet dhe prezantimet

Ne vitin 2008 Genc Meraku botoi librin “Kosova the potential”, nje liber hulumtues per strategjine e planifikimit. Ai prezantoi “Kosova e hapur per Biznes” ne vitin 2006, nje projekt i cili theksonte planet per zhvillim ekonomik te Kosoves ne Washington D.C. dhe New York, SHBA. Si pjese e “World Creative Forum 2004”, Genci prezantoi projekt propozimin ne strategjine e aktiviteteve per zhvillimin e industrise ne Mbreterine e Bashkuar dhe Europen Juglindore

Nderimet dhe Çmimet

Ne vitin 2003, Instituti i Marketingut Direkt e nderoi Gencin me IDM Certificate. Poashtu ne vitin 2003, ai u nderua me çmimin e pare ne IDM Postgraduate Award nga Instituti i Marketingut Direkt. Genc Meraku ishte poashtu marres i ornamentit nga Brigada Shumekombeshe te KFORIT. Genci u nderua me mirenjohje nga zyra qendrore e David Blunt per organizimin e “UK Open Day in Prishtina”, duke perfshire edhe performancen e James Blunt.

Genc Meraku ishte autor i Creative Paper, si kontributor nga Kosova ne Forumin Kreativ te Botes ne Londer(2004). Pergjate karrieres se tij Genci u caktua si bashkepuntor akademik i profesorit Irwin Metzger, duke sjellur eksperiencen e tij ne marketing dhe biznes ne Kosove. Ai filloi dhe prezantoi projektin “Kosova Open for Bussines” ne New York, nje projekt per zhvillimin ekonomik ne Kosove. Ai ishte drejtor ekzekutiv i aktiviteteve te komunikimit per banken e pare ne Kosove – American Bank in Kosovo. Si drejtues i shume kampanjave ai qendron prapa aktiviteteve te ndryshme per Banken Amerikane ne Kosove, Dukagjini Group, Raiffeisen Bank, Devolli Group, Oda Ekonomike e Kosoves, Oda Ekonomike Amerikane, TEB Bank etj. Ai poashtu krijoi strukturat e komunikimit per IPKO, Loreal dhe Nestleand Toyota.